Ki tud ellenállni a citrom illatának?

2017. január 13. 14:16 - wellarom

Hetek óta kérdezitek, miként tudjátok elkerülni a főleg gyerekközösségeken (szó szerint is) végigszaladó hasmenéses, illetve a már küszöbön álló influenza járványt. A válaszom megint úgy kezdődik: az aromaterápia alfája és omegája a párologtatás. 

Sokszor ismételjük a tudományos igazolásokat, néhány ezek közül: a citromhéj illóolaja 5 percen belül képes a légtérben lévő Eberth-féle (tífusz) és Staphylococcus (pl. kórházi fertőzések) baktériumot semlegesíteni, a Loefler (diftéria) és Meningococcus 15-20 percig tud ellenállni az illóolajos légfertőtlenítésnek, a Pneumococcus-t (pl. bakteriális eredetű agyhártyagyulladás) pedig 3 órán belül hatástalanítja. A klinikai kísérletek már 1926-tól zajlanak e területen (Morel és Rochaix), mi pedig a gyakorlatban is nap mint nap tapasztaljuk a légfertőtlenítő illóolajok áldásos hatásait. Egy francia kísérlet során különféle kórokozókkal teli levegővel töltöttek fel egy lombikot, majd pár csepp citromhéjat adtak hozzá. Az eredmény: 20 perc alatt a patogén mikróbák 40%-a, egy órán belül 80%-a, 9 órán belül 100%-a elpusztult.

lemon-essential-oil.jpg

Dr. Valnet (francia aromatológus) pedig azt bizonyítja, hogy a baktériumok és vírusok nem válnak rezisztenssé az illóolajokra, ellentétben a modern kori szintetikus szerekkel, antibiotikumokkal - pláne, hogy utóbbiakkal szemben csak a természetnek van fegyvere. 1995-ben dr. Lapraz kettő, majd a Weber egyetem (Utah) kutatásai négy olyan illóolajat publikáltak, amelyek párologtatását adott térben egyetlen vírus és baktérium sem éli túl.

A kutatások és a tapasztalat is meggyőző, azonban ne felejtsétek, hogy ezeket az eredményeket kizárólag megfelelő minőségű, bevizsgált kémiai típusú illóolajoktól várhatjuk el (azaz a légfertőtlenítő tulajdonságú vegyületek megfelelő koncentrációjú jelenléte).

Remélem, bekapcsoltátok a diffúzort vagy meggyújtottátok a mécsest az aromalámpában...;-)

Forrás: choisesforhealth.blogspot.com

 

ee81c266941c.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wellarom.blog.hu/api/trackback/id/tr312122645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása