Böjti aromás szauna

2017. március 14. 14:01 - wellarom

Megtisztulás, böjt. A kora tavasz minden értelemben a megújulás időszaka. Ha még nem is szánod rá magad tisztító kúrára, legyen a szaunázás a böjti egészséges szokásod. Karbantartja a keringést, erősít, méregtelenít, szépíti és simítja a bőrt. Különösen, ha jól megválasztott aromakeverékeket is bevetünk.

Szaunatippek a feszes bőrért:

1. Szaunázz hetente egyszer, ha teheted, inkább kétszer!

sauna.jpg

2. Még szárazon dörzsöld át a tested -  mielőtt a forróságba lépnél - egy durva kefével, kesztyűvel. Még jobb, ha egy alapos bőrradírozást is elvégeztél előtte otthon. Az igazán hatékony, méregtelenítő testradír tengeri (vagy parajdi) só, hidegen sajtolt növényi olajok (szezám, olíva, kókusz), akár ásványi agyagok és pezsdítő, keringésfokozó illóolajok (atlasz-cédrus, ciprus, rozmaring, orvosi zsálya, citromhéj) keverékéből áll.

testradir.jpg

3. Vigyél magaddal méregtelenítő illóolajat, például rozmaring, kakukkfű, levendula, eukaliptuszok keverékét. 6-8 csepp mehet egy dézsakanálnyi vízbe, majd jöhet a felöntés a forró szaunakőre.

img_3340.JPG

4. Van, aki forrón szereti. :-) Meg édesen. Az én speciális kedvencem a forró mézápolás. A már jól átmelegedett testet (inkább a második menetben) a szaunafülkében tetőtől talpig kenjük be szaunamézzel. Jó választás a természetes hársméz erre a célra. A mézes tálkába szintén cseppenthetünk bőrtápláló, méregtelenítő illóolajokat. Ne aggódjunk, a melegben kitágult pórusaink azonnal magukba szívják a nedűt, nem leszünk ragacsosak. A szaunaméz jótékony bőrkeményedések, bőrgyulladások, reumás panaszok esetén. Tisztít, fertőtlenít, táplál és hidratál. És imádja az illóolajok társaságát. ;-)


szauna_mez_2.jpg

5. A szaunamenetek között mártózz hideg vízbe, vagy zuhanyozz jéghideggel, ne használj se szappant, se tusfürdőt - engedd valóban megtisztulni a bőröd!

6. Ha nagyon szerencsés vagy, utolsó felvonásként rögtön befekszel egy fantasztikus masszázsra. Készülj fel, és vidd magaddal a neked készült masszázsolaj keveréket. Persze az is igazi wellness élmény, ha magadat dörzsölöd át egy keringésfokozó, méregtelenítő olajkeverékkel és mosolyogva sétálsz ki a tavaszi napsütésbe.

meregteleitomasszazsolaj.jpg 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wellarom.blog.hu/api/trackback/id/tr212337423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása