Rózsavíz a kezembe', hadd öntsem a fejedre. :-)

2017. április 12. 13:51 - wellarom

Ha nekem fiam lenne, nem adnék a kezébe locsoló kölnit, sem szintetikus parfümöt. Hanem tanítanék neki kedves, népi versikéket, majd kapna egy neki - sőt, vele együtt - készült, a locsolni való lánykáknak szánt üvegcsét. Az üvegcsében rózsavíz, vagy édes illóolajok és virágvíz keveréke. Sőt, ilyet adok a férjem kezébe is. 

Kinyílt az ibolya Húsvét hajnalára, csepegjél rózsavíz, erre a kislányra!

img_3463.JPG

Ha magatok készítenétek el a locsolóparfümöt, az illóolajok közül gondoljatok a pacsulira, ylang-ylangra, rózsagerániumra, nerolira, jázminra és az édes narancsra. (Azt ugye, már mondanom sem kell, hogy csak megbízható, bevizsgált minőségű illóolajat használunk.) 

Legfeljebb 10-15 cseppet jól keverjetek el 5 ml alkoholban (min. 70%-os), vagy jó minőségű vodkában, majd adjatok hozzá 25 ml virágvizet. A legjobb választás természetesen a damaszkuszi rózsa hidrolátuma. Töltsétek egy 30 ml-es spricnis flakonba és indulhat az illatos móka.

Jó reggelt, jó reggelt, kedves liliomszál, megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!

locsolok.jpg

Lánykáimnak pedig azt tanítom, fogadják örömmel a locsolókat. A Húsvét hétfői népszokás a keresztelésre (is) utal, másrészt úgy tartják, minél többen locsolnak meg egy fehérnépet, annál kívánatosabb. ;-) Ne akarjunk elhervadni, őrizzük inkább a hagyományt! Legfeljebb finoman utaljunk rá, hogy a "szagos vizek" helyett már elérhető illatos változat is. :-) 

Szóval várunk Benneteket, kedves Fiúk, már készítjük a hímes tojásokat.

easter_small.jpg

Korán reggel felébredtem, messze, messze jártam,

Tündérország kiskertjéből rózsavizet hoztam.

Na, te kislány, megöntözlek, ma van Húsvét napja, 

tündököljön a két orcád, mint a piros rózsa.

Az illatos rózsavíztől megnőnek a lányok, 

zsebemben is elférnek a piros tojások.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wellarom.blog.hu/api/trackback/id/tr6712419251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása