Autónk új illata

2017. július 17. 17:29 - wellarom

Az úgy volt, hogy beborult a csomagtartóba egy tálca tojás, és összetört. :-( Szerencsére az eset nem velem történt, hanem egy kedves ismerőssel, és kérte segítségemet, a bűz elviselhetetlen a kocsiban.

cr092k12-carodors3.jpg

Az első teendő nyilván egy alapos takarítás, majd jöhet a légfertőtlenítés és illatosítás. Mint tudjuk, egészségtudatos autótulajdonos nem használ szintetikus (általában émelyítő szagú) illatanyagokkal gyártott wunderbaumokat és társaikat. Művanília és műfenyő helyett mindannyian szívesebben szippantjuk a gyártósorról legördülő autó "új" illatát, nemde bár? :-)

Haladók könnyen vannak, hiszen USB vagy szivargyújtó csatlakozású aroma diffúzorokkal felszerelt autókban nem probléma a természetes illatosítás. Hasonló balesetek esetén legfeljebb illóolaj keveréket érdemes váltani, és erősebb szagsemlegesítő, fertőtlenítő összeállítást keresni.

nikowhite.jpg

Aki még nem szerzett be illóolaj adagoló készüléket az autójába, annak jó megoldás az utastérbe, autós szőnyegre, kárpitra vagy a házilag gyártott illatosító "párnára" permetezhető illóolaj kompozíció. A keveréket ilyenkor egy spricnis üvegcsébe töltöm. DIY autóillatosító alapok készítéséhez rengeteg ötletet találtok pl. a Pinteresten. Jó szolgálatot tesz egy potpourri-val megtöltött organza zsákocska, amit rendszeresen újra kezeltek illóolajjal. 

car-essential-oils-2.jpg

A NewCar keverékben mezei menta, borsmenta, bergamottmenta, kubebabors, citrom és citrella illóolajok gondoskodnak a frissességről, fertőtlenítésről, miközben nyugtatnak, és támogatják a sofőr koncentrációját. Ezek az illóolajok remekül vizsgáznak dohányfüstös, "kutyás-  és étkezőkocsik" légterének karbantartásában is. ;-)

img_3891.JPG

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wellarom.blog.hu/api/trackback/id/tr7712669913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása