Folyton beteg a gyerek?

2017. november 20. 11:35 - wellarom

Teli vannak a rendelők, a gyerekek köhögnek, prüszkölnek, a felnőtteknek kapar a torkuk. Én a "másik" oldalon állok, vagyis egyáltalán nem tartom normálisnak, ha az óvodáskorú és kisiskolás gyermek folyton beteg. Nappal folyik, éjjel bedugul az orra, szörcsög éjszaka, kicsit zörejes a légzése - mondván, ez életkori sajátosság.

coldchild.jpg

Szerintem pedig kisebb-nagyobb fertőzés tünete. Az persze tényleg elkerülhetetlen, sőt, nem is cél, hogy gyermekeink ne találkozzanak immunerősítési céllal évente pár alkalommal kórokozókkal. ;-) Fontos viszont, hogy miként gyógyulnak meg a banális gyerekbetegségekből: legyengülnek vagy megerősödve folytatják a mindennapjaikat.

child-flu.jpg

 

Nem szükségszerű valamennyi csoport-, osztály vagy munkatárs aktuális fertőzését hazahozni, hiszen ilyen alapon valóban nem maradnak egészségesen töltött hetek az őszi-téli időszakban.

ovidiffuzor.jpg

Mostanra kimerültek vitamin tartalékaink, alapvető ezek feltöltése optimálisan összeállított táplálékkiegésztők fogyasztásával.

boywithweights.jpg

A fertőzések jelentős része okos odafigyeléssel igenis kivédhető, megelőzhető. Gyakori és alapos kézmosás, kielégítő orrfújás megtanítása, illóolajos légfertőtlenítés a közösségekben és otthon, immunrendszert támogató olajos bedörzsölés - hogy csak az alapokat említsem. Hívjátok segítségül az aromaterápiát! :-)

betegagyerek.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wellarom.blog.hu/api/trackback/id/tr3213320445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása