Aroma-pajzs: influenza támadása visszaverve

2018. január 23. 18:57 - wellarom

Riogatnak bennünket a híradások, az influenza járvány itt toporog az ajtónkban. A szokatlanul enyhe tél valóban a vírusok oldalán áll, mellettünk viszont a náluk is erősebb aromás olajok. :-)

flu-season-campaign.jpg

Vegyük csak sorba, milyen tünetek esetén gyaníthatjuk, hogy influenza vagy influenzaszerű megbetegedéssel állunk szemben? Rossz közérzet, fejfájás, végtagfájdalom, hirtelen felszökő láz, a hurutos tünetek csak később jelentkeznek. Azaz jelentkeznének, mert mi ezt nem várjuk meg! ;-) Ha a torkunk kapar és fáj, nagy valószínűséggel nem influenzások vagyunk. 

flu.jpg

Természetesen aromásan is a megelőzésre, egészségmegőrzésre törekszünk, mint pl. légfertőtlenítő hidegpárologtatás, immunerősítő cseppek bedörzsölése napi szinten, ez időtájt érdemes turbó fokozatra kapcsolni. Ám a legnagyobb elővigyázatosság mellett is kerülgethet minket a vírus. Ezt a kellemetlen "udvarlót" időben felismerve, nagyon gyorsan házon kívülre tessékelhetjük.

Szerencsére több, rendkívül hatékony antivirális hatású, ám bőrbarát illóolaj áll rendelkezésünkre a védekezésben. Ilyenek például az eukaliptusz radiata, a mentolos eukaliptusz, a madagaszkári kámforfa, a vadlevendula, a niauli vagy a pálmarózsa, no meg a kakukkfű thujanol kemotípusa.

img_4773.JPG

Szóval az influenza kezdeti stádiumában, a tünetek halvány megjelenésekor, várakozás nélkül "rohamterápiába" kezdünk, esélyt sem adva a kórokozó tovább garázdálkodásának. Annál inkább erősítjük, támogatjuk saját védekező rendszerünket. A terápia kulcsa a vírusölő illóolajokból készülő bedörzsölő keverék (jó választás a Fehér esszencia is), amelyet a gerincünk mentén célszerű felsimítani, naponta négyszer-ötször, persze a mellkasra is juthat belőle. Felnőttek esetén alkalmanként 6 csepp illóolajat használjunk, ugyanilyen mennyiségű növényi olajjal keverve. A gerinc bedörzsölése az aromaterápia egyik kedvelt kezelési módja, ugyanis a gerinc mentén található a legtöbb idegvégződés, innen stimuláljuk a nyirokrendszert, és gyorsabban beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai.

raindrop.jpg

Ezt az intenzív terápiát csak rövid ideig, legfeljebb 3 napig alkalmazzuk, cserébe - ha elég gyorsak és ügyesek voltunk - ki sem alakul a betegség, vagy gyors lefolyású és szövődménymentes lesz. 

Jól tesszük, ha a kezelést az ágynyugalom vagy bekuckózás, mézes teázás és bőséges folyadék-, illetve vitaminfogyasztás mellett kiegészítjük illóolajos inhalálással, aromás fürdővel.

Gőzölés esetén legfeljebb 3 csepp illóolajat adjunk 1 l forró vízhez. Ismételjük napi kétszer, a hidegpárásítás pedig mehet egész nap. Válasszunk erdei fenyőt, eukaliptuszfélét, borsmentát a nyákoldás és a légutak fertőtlenítése érdekében.

gozol.jpg

Ha erősítő aromás láb-vagy testfürdőt kívánunk, úgy mindig az illóolajok emulgeálásval kezdjük. Beteges időszakban döntsünk a tengeri só, almaecet vagy szódabikarbóna mellett, majd ezen hordozókra cseppentve oldott illóolajat keverjük a vízhez. (Illóolajokat tisztán fürdővízbe csepegtetni nem szabad.)

labfurdo.jpg

Nem győzöm ismételni: terápiás hatást kizárólag bevizsgált kémiai típusú, 100%-os tisztaságú, megbízható helyről vásárolt illóolajoktól várhatunk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wellarom.blog.hu/api/trackback/id/tr8313596547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása