Front jön, fejfájás megy

2017. február 24. 13:26 - wellarom

Fizikai szinten a fejfájást az agyi erek átmérőjének gyors változása okozza. Ezt kiválthatja időjárási front, holdtölte, stressz, menstruáció, fogamzásgátló tabletta, de nagyon gyakran bizonyos ételek fogyasztása (főleg tartósítószert, ízfokozót tartalmazó ételek: leveskockától a felvágottig, továbbá érlelt sajt, csoki, mogyoró, stb.), vagy elégtelen epeürítés is. Természetesen az influenzának, és a másnaposságnak is velejárója, de ott a gyökér okot célszerű kezelni, illetve megelőzni. ;-) 

headache1.jpg

 

Aromaterápiában igyekszünk az idegrendszeri és emésztőrendszeri eredetű fejfájásokat megkülönböztetni, és célzottan kezelni. Előbbi esetben kiegyensúlyozó, stabilizáló illóolajokkal - elsősorban inhalálással, második esetben az emésztőrendszer és epeműködés serkentésére szolgáló illóolaj keverékkel - a szerv közelében bőrre kenve.

Ha azonban a fájdalmat szeretnénk gyorsan csillapítani, mit tehetünk a patikai tabletták bekapkodása helyett?

fejfajas.JPG

- Először is olvassuk el a népszerű fejfájásra kapható pirulák mellékhatásait taglaló kisbetűs szöveget.

- Másodszor igyunk egy pohár vizet. Majd még egyet és a kettő között gondoljuk végig, mennyi folyadékot fogyasztottunk aznap. (A kávé, koffeintartalmú tea, alkohol nem számít. Pontosabban dupla olyan mennyiségű tiszta vízzel kell ezeket pótolni.)

- A pohár vizünkbe tegyünk borsmenta és római kamilla aromavíz keverékét. Mindkét eredetű fejfájást elsimítja.

- Fenti aromavíz keverék használatával készítsünk borogatást a homlokunkra.

- Használjuk alkoholos vagy olajos aromaterápiás keveréket, mellyel tarkónkat, halántékunkat kenjük át. Az illóolajos fájdalomcsillapítókban a borsmenta, a bazsalikom, a majoránna, és az orvosi levendula szinergiája van segítségünkre. 

(A migrén, illetve súlyos betegségek okozta fejfájás kezelése nem e bejegyzés témája.)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wellarom.blog.hu/api/trackback/id/tr5612282313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása